Derneklerin İlk Karar Örnekleri

Yeni bir dernek kurdunuz. Kurulum işlemi için gerekli evrakları tamamlayıp, kuruluşunuzu tamamladınız. Daha sonra yapılacak ilk iş nedir diye soruyorsanız, bu yazı faydalı olacaktır.

İlk önce kuruluş için gerekli evraklar listesini yazalım:

1- Dernek tüzüğü (tüm kurucu üyeler, her sayfayı paraflayacak ve son sayfayı imzalayacak)
2- Kuruluş bildirim formu (Ek-2)
3- Yazışma ve Tebligat Almaya Yetkili Kişilere Ait Liste


Kuruluş işleminden sonra gerekli defterleri temin ederek onları da onaylatmanız gerekiyor. Benim tavsiyem İl Dernekler Müdürlüğünde onaylatmanız. Böylece notere gereksiz para vermek durumunda kalmayacaksınız. Dernekler Müdürlüğünde ücretsiz onaylanıyor.

Bu evrakları tamamladıktan sonra kuruluş işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. (Evrak örneklerini isterseniz, yorum kısmına yazın ben onları da eklerim.

Kuruluş tamamlandıktan sonra ilk yönetim kurulu toplantısını yapmanız ve dernek faaliyetleri için çeşitli kararlar almanız gerekiyor. Bu kararlar: görev dağılımından DERBİS şifre alımına, makbuz bastırımından kaşe ve mühür bastırımına kadar çeşitli kararlar olmaktadır.

Aşağıda verdiğim linkten ilk karar örneği dosyasını indirerek, kendi adınıza düzenleyebilir ve Karar Defterinize yazdıktan sonra işlemleri yapabilirsiniz. Ayrıca her bir işlem için neler gerekiyor, yorum bölümünden yazarsanız cevaplamaya çalışırım. Ayrıca DERBİS şifresi ne işe yarıyor bununla ilgili bilgileri içeren yazı da mevcut dosya içinde.

Link: ilk kararlar

Dernek banka işlemleri için de ayrıca kararlar almanız gerekiyor. Banka hesabı açılması, para çekme yatırmaya yetkili kişiler, İnternet bankacılığı vb. kararlar almanız gerekiyor. Bu karar örneğini de indirebilirsiniz.

Link: Banka hesabı açtırma


Soru ve işlem basamakları ile ilgili bilgi için yorum yazabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder