Meslek Liselerinde ATP ve AMP tercihleri nasıl yapılır

Meslek liselerinde okuyan öğrenciler, 9. sınıf sonunda alanlarını ve okul türlerini seçmektedirler. Peki bunu nasıl yapıyoruz?

Öğrenciler 9. sınıfın Mayıs ayında, Anadolu Teknik Lisesi(ATP) ve Anadolu Meslek Lisesi(AMP) tercihleri yapmaktadır. Ayrıca bu okul türleri içerisinde de alan seçimi yapmaktadırlar. Öğrenciler bu tercihlerini, 9. sınıf ders başarılarına göre yapmaktadır. 

Anadolu Teknik Programı(ATP) için:

 9. sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 70 olan öğrenciler başvurabilir.

Türk Dili ve Edebiyatı,
Matematik,
Fizik,
Kimya,
Biyoloji

derslerinin yılsonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanırlar ve oluşan puanlarına göre yerleştirilirler. Bu şartı sağlayan öğrenciler ATP tercihinde bulunabilirler. Ortalamalarına göre de seçtikleri alanlara yerleştirme işlemine tabi tutulurlar.


Anadolu Meslek Programı(AMP) için:

Alana yerleştirme puanı, öğrencinin ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40’ı ile 9. sınıf yılsonu başarı puanının %60’ı toplanarak belirlenir.


Öğrenciler tercih işlemlerini e-okul üzerinden kendileri yapabilecekleri gibi, form doldurarak kendi okullarından da yaptırabilirler. Yapılan tercihler okul idaresi tarafından, takvim içerisinde onaylanmalıdır. Eğitim-öğretim yılının son günü, tercih sonuçları belli olmaktadır.

Sorularınız sorabilirsiniz. Umarım faydalı olmuştur. Tüm öğrencilere başarılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder